Wist u dat snurken voor veel mensen een probleem is? In de eerste plaats voor de partner, maar zwaar snurken kan ook een teken zijn van slaapapneu. In dat geval moet u op zoek gaan naar manieren om snurken tegen te gaan. Een anti snurk middel dus. Welke oplossingen zijn er eigenlijk?

Wat is snurken?
Laten we bij het begin beginnen en eerst maar eens vertellen wat snurken nu eigenlijk is. Bij ademen wordt er lucht door de ruimte tussen het zachte gehemelte en de tong naar de longen verplaatst. Wanneer deze ruimte te nauw is, gaat het weefsel trillen en dat zorgt voor het snurkende geluid. Zo’n nauwe doorgang kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld doordat de spieren rondom het weefsel verslappen. Dat kan komen door bijvoorbeeld alcohol, oververmoeidheid en een hogere leeftijd. Maar de doorgang kan ook nauwer worden door o.a. overgewicht (door de vetafzetting rond de luchtwegen), roken en op de rug slapen.

Welke anti snurk middelen zijn er?
In een deel van de gevallen kan het aanpassen van de levensstijl al voldoende zijn om het snurken tegen te gaan. Afvallen, stoppen met roken, minder alcohol drinken zijn al voorbeelden waarbij het snurken aanzienlijk kan afnemen. Blijft het snurken dan alsnog een probleem? Maak dan een afspraak met de huisarts. Hij of zij kan dan samen met u bekijken wat de beste oplossing kan zijn. Bij ernstige gevallen zal hij u doorverwijzen naar een slaapspecialist, zoals een KNO-arts, longarts of neurofysioloog.

Er zijn dan verschillende anti snurk middelen die de arts kan voorschrijven. Dat gaat van neusstrips of een neusspray om de doorgang makkelijker open te houden, tot het laten aanmeten van een MRA. Dat laatste is een apparaat waarbij de onderkaak naar voren wordt geduwd. Hierdoor blijven de luchtwegen vrij zodat u vrijer kunt ademen ’s nachts.

Wij hebben onszelf gespecialiseerd in de productie van die MRA’s. Het blijkt een effectief anti snurk middel te zijn, maar helpt ook tegen slaapapneu. Verspreid door heel Nederland hebben we contact met gecertificeerde tandartsen die u kunnen helpen om een MRA aan te meten. Dankzij het ISO certificaat weet u in ieder geval zeker dat uw apparaat altijd van de beste kwaliteit is.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de verschillende anti snurk middelen en de bijbehorende oplossingen? Neem contact met ons en we vertellen het u graag!

Neem contact op

Wanneer u vragen heeft, dan kunt u contact met ons opnemen.