Het ’s nachts dragen van een apneu beugel (ook wel MRA genoemd – Mandibulair Repositie Apparaat) is een doeltreffende methode om snurken en slaapapneu aan te pakken. Deze apneu beugel bestaat uit twee kunststof beugels die over de tanden worden geplaatst, waardoor de onderkaak iets verder naar voren komt te staan. Dit zorgt ervoor dat de luchtpijp verder wordt geopend en dat de blokkade die slaapapneu veroorzaakt wordt opgeheven.

Uit onderzoeken is gebleken, dat een apneu beugel, bij mensen die een AHI hebben, dezelfde goede resultaten behaalt als een CPAP (Continuous Positive Airway Pressure). Een apneu beugel is echter veel comfortabeler en patiëntvriendelijker dan slapen met het masker van een CPAP en verdient hierdoor dan ook zeker de voorkeur boven het gebruik van een luchtpomp.

Goedegebuure kan u helpen bij het maken van de juiste keuze voor een apneu beugel. Uiteraard bestaan er veel verschillende type apneu beugels en zit er verschil in draagcomfort, de instelbaarheid, de garantie en natuurlijk de prijs. De apneu beugel die wij aanraden is de SomnoDent. Wij hebben goede ervaringen met deze MRA en we kunnen u dan ook als geen ander adviseren en informeren over het gebruik en het onderhoud van deze apneu beugel.

Bent u benieuwd naar wat een apneu beugel voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag verder.

Neem contact op

Wanneer u vragen heeft, dan kunt u contact met ons opnemen.