Wanneer u een ernstige vorm van apneu heeft, dan is de kans heel groot dat u uiteindelijk een CPAP nodig heeft. Een CPAP is een soort van luchtpomp die door middel van een slang en een masker ervoor zorgt dat u genoeg lucht in uw longen krijgt. Het is nogal een ingrijpende oplossing voor zowel u als uw partner. Het is namelijk niet niks om met een apneu masker op te moeten slapen. Maar als het dan toch moet, is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat het masker naadloos aansluit.

Verschillende soorten maskers
Elk gezicht is weer anders. Daarom wordt een apneu masker helemaal op maat voor u gemaakt. Het eerste dat u moet weten, is wat voor soort masker voor u de beste optie is. Er zijn drie verschillende maskers. De eerste is het neusmasker. Met dit masker krijgt u een kapje over uw neus die met banden aan de achterkant van uw hoofd wordt vastgemaakt. Belangrijk is dat het apneu masker naadloos aansluit en er geen lucht lekt. Gebeurt dat wel, dan is de therapie allesbehalve effectief en slaapt u dus voor niks met een CPAP.

Het masker zorgt ervoor dat de mondademhaling wordt voorkomen. Lukt dat niet met alleen een neuskapje, dan is een full face masker wellicht een optie voor u. Met dit masker wordt ook uw mond bedekt. En voor andere mensen zijn neusdopjes alleen weer voldoende.

Bespreek met de specialist wat de beste oplossing voor u is. Het is altijd een kwestie van proberen en testen.

Waarom een apneu masker?
Er zijn verschillende soorten van slaap apneu. Niet iedereen die slaap apneu heeft, heeft ook een apneu apparaat inclusief masker nodig. Bij lichte vormen van apneu kan het aanpassen van uw levensstijl soms al voldoende zijn. Bijvoorbeeld door af te vallen, minder alcohol te gebruiken of om te stoppen met roken. Een andere behandelmethode is het laten aanmeten van een MRA (Mandibulair Repositie Apparaat). Dat is een soort prothese die u over uw tanden heen schuift die uw onderkaak naar voren duwt. Hierdoor blijft de luchtweg vrij en kunt u vrijer ademen.

Meer informatie?
Bespreek met de specialist of een apneu masker ook de beste oplossing is voor u. Uiteraard beantwoorden wij ook graag al uw vragen. Neem daarvoor contact met ons op.

Neem contact op

Wanneer u vragen heeft, dan kunt u contact met ons opnemen.