Snurken kan behoorlijk lastig zijn. Vooral voor uw directe omgeving. Uw partner kan slecht slapen, moet met oordoppen in slapen en in het ergste geval moet u zelfs gescheiden van elkaar slapen. En op de lange termijn kan snurken ook lichamelijke klachten bij uzelf veroorzaken, zoals chronische vermoeidheid en zelfs slaapapneu. Redenen genoeg dus om op zoek te gaan naar een middel tegen snurken.

Wat is snurken?
Om te weten hoe u snurken tegen kunt gaan, is het goed om te ontdekken wat snurken nu eigenlijk precies is. Tijdens het ademen stroomt er lucht tussen de tong en het zachte gehemelte door naar de longen. Wanneer die ruimte te nauw is, gaat het weefsel er omheen trillen en dat veroorzaakt het snurkende geluid. Een te nauwe doorgang kan komen doordat het weefsel en de spieren verslappen door bijvoorbeeld alcohol, oververmoeidheid en een wat hogere leeftijd. Maar ook overgewicht, roken en een neusverkoudheid kunnen snurken in de hand helpen.

Welke middelen tegen snurken zijn er?
Het eerste middel tegen snurken, is het aanpassen van uw levensstijl. Probeer nog wat kilo’s af te vallen, drink minder alcohol, stop met roken of gebruik bepaalde medicijnen niet meer. Daarnaast zijn er altijd nog neusstrips of neus- en keelsprays die kunnen helpen om uw luchtwegen vrij te houden en daardoor snurken tegen te gaan.

Mocht dat allemaal niet helpen, dan kan een anti snurkbeugel een uitkomst bieden als middel tegen snurken. Wij bieden de zogenaamde MRA beugel. Hierbij schuift u een soort prothese over uw tanden heen die ervoor zorgt dat uw onderkaak meer naar voren wordt geduwd. Hierdoor blijft uw luchtweg vrij en kunt u dus vrijer ademen gedurende de nacht.

Meer informatie?
Bespreek altijd eerst met uw huisarts welk middel tegen snurken het beste bij u past. Wilt u in de tussentijd meer informatie over snurken en de oplossingen daarvoor? Neem dan gerust contact met ons op.