Snurken is niet fijn. Zowel u als uw partner kan er hevige last van ondervinden. Snurken wordt pas echt een probleem als er klachten ontstaan. U kunt zich bijvoorbeeld moeilijk concentreren tijdens werkzaamheden en u voelt zich constant moe. Misschien heeft u wel last van Obstructieve Slaap Apneu Syndroom (OSAS), ook wel slaapapneu genoemd. Een mogelijke behandeling tegen OSAS is het dragen van een beugel tegen snurken. Deze beugel wordt ook wel MRA genoemd, een Mandibulair Repositie Apparaat. Een gespecialiseerde tandarts kan de OSAS beugel voor u aanmeten. Goedegebuure Slaaptechniek is gespecialiseerd  in de productie van deze beugels. Wij vinden de SomnoDent de beste keuze en dat is dan ook het apparaat waar wij altijd mee werken. Met de Somnodent krijgt u de beste kwaliteit.

Klachten

Als u last heeft van OSAS is het slim om contact op te nemen met uw huisarts. Het is moeilijk vast te stellen of iemand leidt aan OSAS. Klachten zoals concentratieproblemen en vermoeidheid kunnen namelijk ook veroorzaakt worden door een drukke werkdag. Als uw huisarts vermoedt dat het om OSAS gaat, wordt u doorverwezen naar een specialist zoals de KNO-arts, longarts of neurofysioloog. U ondergaat vervolgens enkele slaaptests om vast te stellen of u ademstops heeft. U heeft OSAS als u minimaal vijf ademstops heeft per uur. Het is belangrijk dat de klachten verholpen worden. Want een diepe slaap is erg belangrijk voor uw gezondheid en om uw lichaam weer de nodige energie te geven. Oppervlakkig slapen kan leiden tot een verhoogde kans op een beroerte, hartaanval of een hoge bloeddruk.

Wat is een OSAS beugel?

Soms is een behandeling niet nodig. Afvallen, stoppen met roken of minderen met alcohol kan al voldoende zijn om de klachten te verminderen. Wanneer dat niet helpt, kan een OSAS beugel helpen. De beugel bestaat uit twee kunststof plaatjes die over de tanden en kiezen in zowel de boven en onderkaak geschoven worden. Hierdoor wordt de onderkaak licht naar voren getrokken waardoor de luchtpijp vrij blijft. De luchtweg wordt zo niet geblokkeerd door de zachte delen uit de keel. Het snurken stopt hierdoor en ook de ademstops bij OSAS worden verholpen. U wordt ’s ochtends weer uitgerust wakker en hebt veel meer energie. De beugel hoeft u alleen ’s nachts te dragen als u ligt te slapen. Een OSAS beugel heeft nog meer voordelen. Het beschermt uw tanden en kiezen ook nog eens bij tandenknarsen. Daarnaast is de beugel makkelijk overal mee naar toe te nemen.

Contact

Wilt u meer weten over een OSAS beugel en de oplossing die wij u daarvoor kunnen bieden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u graag extra informatie.

Neem contact op

Wanneer u vragen heeft, dan kunt u contact met ons opnemen.