De term Obstructieve Slaap Apneu Syndroom (OSAS) komt u vast niet bekend voor. Toch heeft 10 procent van de bevolking te maken met deze slaapstoornis, die ook wel bekend staat als slaapapneu. Bij OSAS raken de tong en spieren van de hoge luchtwegen zó ontspannen dat ze uw luchtweg volledig blokkeren, waardoor ademstops ontstaan. Dit gebeurt  ’s nachts minimaal vijf keer per uur. Doordat mensen met OSAS nooit in een diepe slaap komen, zijn ze overdag slaperig en vermoeid. Diepe slaap is belangrijk om uw lichaam weer energie te geven. Oppervlakkig slapen is niet genoeg. Dat leidt tot concentratieproblemen en allerlei andere fysieke ongemakken zoals een hoge bloeddruk en een verhoogde kans op hartaanvallen en een beroerte. Na verloop van tijd worden zelfs dagelijkse handelingen als autorijden moeilijk.

Slaapspecialist

Het is moeilijk vast te stellen of u OSAS heeft. Klachten zoals vermoeidheid en concentratieproblemen kunnen namelijk ook verklaard worden door een drukke werkweek of stressvolle situaties. Als u een partner heeft, kan deze wel aan u vertellen of u luid snurkt of dat u ademstops heeft. Als u daarnaast andere klachten heeft, is het slim om contact op te nemen met uw huisarts. U wordt vervolgens doorverwezen naar een slaapspecialist, zoals de KNO-arts, longarts of neurofysioloog. Door middel van slaaptests wordt gemeten of u ademstops heeft en zo ja, hoe vaak per uur. Als alle gegevens bekend zijn, kan de behandeling beginnen.

Behandeling

In sommige gevallen is een uitgebreide behandeling niet nodig. De klachten verminderen door bijvoorbeeld af te vallen, te stoppen met roken of minder alcohol te drinken. Mocht dit geen soelaas bieden, dan kan een OSAS beugel de oplossing bieden. Deze beugel zorgt ervoor dat de onderkaak wat meer naar voeren wordt getrokken waardoor automatisch de luchtwegen vrij blijven. Het ademen wordt hierdoor makkelijker en het snurken stopt. U wordt ’s ochtends weer uitgerust wakker. Goedegebuure Slaaptechniek is gespecialiseerd in de productie van de OSAS beugel. Volgens ons is de Somnodent de beste keuze en daar werken we dan ook mee. Het is een ISO gecertificeerd apparaat, u krijgt dus de beste kwaliteit.

Contact

Wilt u meer weten over OSAS en de oplossingen die wij daarvoor kunnen bieden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u graag extra informatie.

Neem contact op

Wanneer u vragen heeft, dan kunt u contact met ons opnemen.