Een snurkprobleem kan uw gezondheid bedreigen en vaak heeft het ook consequenties voor uw relatie. Een van de risico’s van snurken is het ontwikkelen van een slaapapneu. Dit is een slaapgerelateerde ademhalingsstoornis. Het is belangrijk dat u met uw huisarts of specialist de oorzaak achterhaalt. Vervolgens kunt u samen met hen bespreken hoe u slaapapneu kunt oplossen. De behandeling zal zich richten op het open blijven van de luchtweg.

Een van de manieren om dit te doen is het dragen van een snurkbeugel ofwel mandibulair repositie apparaat (MRA). Het apparaat lijkt op een uitneembare beugel zoals orthodontisten gebruiken. De beugel wordt alleen tijdens het slapen gedragen. Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan waarmee is aangetoond dat veel patiënten goed geholpen kunnen worden met een snurkbeugel. Het is dus een effectief middel voor het oplossen van slaapapneu.

Het aanpassen van de leefwijze, bijvoorbeeld afvallen bij overgewicht, geen alcohol voor het slapen gaan, geen slaapmedicatie kunnen soms ook helpen bij het oplossen van slaapapneu. Over het algemeen zijn middelen als neuspleisters of neussprays weinig succesvol om slaapapneu op te lossen.

Wij hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met verschillende typen MRA’s. Vraag ons gerust om advies.

Wilt u graag meer informatie over de manieren waarmee u apneu kunt oplossen dan kunt u contact met ons opnemen via info@apneupagina.nl of u kunt hiervoor bellen naar 0294 237 492.

Neem contact op

Wanneer u vragen heeft, dan kunt u contact met ons opnemen.