Zwaar snurken. Veel meer mensen hebben er last van dan u misschien denkt. Zelf heeft u er misschien niet altijd last van, maar voor uw directe omgeving kan het behoorlijk hinderlijk zijn. Uw partner slaapt (ook) slecht, moet met oordoppen in slapen of wanneer het echt heel erg is, is het zelfs nodig om gescheiden van elkaar te slapen. Helaas is dit voor veel mensen een herkenbaar beeld. Een snurkbeugel bijvoorbeeld kan dan een oplossing bieden.

Wat is snurken?
Als je ademhaalt stroomt er lucht door de ruimte tussen het zachte gehemelte en de tong naar uw longen. Wanneer die doorgang te nauw is, gaat het weefsel trillen, waardoor je dat snurkend geluid krijgt. Eigenlijk komt het door het verslappen van de spieren. Alles wat het verslappen van de spieren kan veroorzaken, zorgt er dus ook voor dat u gaat snurken, zoals alcohol, het gebruik van bepaalde medicijnen, verkoudheid of oververmoeidheid. Maar er zijn ook andere oorzaken aan te wijzen, waardoor de doorgang te nauw kan zijn. Bijvoorbeeld door op de rug te slapen, overgewicht en roken.

Welke oplossingen zijn er?
Bij sommige mensen is het al voldoende om af te vallen of minder alcohol te drinken. Wanneer dat niet aan de orde is en snurken wel een probleem is, dan kan een snurkbeugel de oplossing bieden. Met een snurkbeugel wordt de onderkaak wat meer nog voren getrokken, waardoor automatisch de luchtwegen vrij blijven. Hierdoor kunt u vrijer ademen, ontstaan er geen trillingen van het weefsel en stopt het snurken.

Een snurkbeugel wordt ook wel een MRA genoemd, een Mandibulair Repositie Apparaat. Een gespecialiseerde tandarts kan de snurkbeugel voor u aanmeten. Goedegebuure Slaaptechniek is gespecialiseerd in de productie van deze MRA’s. In onze ogen is de SomnoDent de beste keuze en dat is dan ook het apparaat waarmee wij werken. Het voordeel is dat ze ook ISO gecertificeerd zijn, zodat u zeker weet dat de mensen die aan uw snurkbeugel werken goed opgeleid zijn en ervoor zorgen dat u de beste kwaliteit krijgt.

Wilt u meer weten over snurkbeugels, neem dan contact met ons op. Of bekijk welke tandarts bij u in de buurt SomnoMed gecertificeerd is voor een passend advies.

Neem contact op

Wanneer u vragen heeft, dan kunt u contact met ons opnemen.