Gebruiksaanwijzing van de SomnoDent

De SomnoDent wordt altijd afgeleverd met een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Hieronder de verkorte versie.

De bovenste beugel plaatsen.

Plaats de bovenste plaat over uw bovengebit (zie foto). Druk de beugel met uw duimen aan totdat deze vast en comfortabel over uw bovengebit heen valt.

De onderste beugel plaatsen.

Plaats de onderste plaat over uw ondergebit. Druk de beugel met uw wijsvingers aan totdat deze vast en comfortabel over uw ondergebit heen valt.

Sluiten van de mond in de juiste positie.

Sluit na het plaatsen van beide beugels uw mond voorzichtig. U voelde hoe de ‘vleugels’ aan de zijkant van uw MRA sluiten tegen de stoppers. (uw onderkaak word iets naar voren geduwd)

Verwijderen van de Somnodent.

Verwijder altijd als eerste de onderste beugel door met beide duimen aan de buitenzijde van uw tanden de beugel naar boven te duwen. Daarna trekt u met beide wijsvingers aan de buitenzijde van uw bovenbeugel de beugel naar beneden.

De bijttrainer.

De bijttrainer is een hulpmiddel om snel uw normale bijtpositie weer terug te vinden. Uw onderkaak is gedurende de hele slaap naar voren geduwd. Hierdoor voelt het na het verwijderen van de SomnoDent aan alsof uw gebit niet normaal sluit. Dit is tijdelijk en duurt hooguit 15 minuten. Als u na 15 minuten niet uw normale beet terug krijgt kunt u de bijttrainer gebruiken. Plaats de bijttrainer tussen uw kiezen en kauw er zachtjes op. Herhaal dit aan de andere zijde van het gebit.

Tip: gebruik lippenbalsem tijdens het wennen aan uw SomnoDent.

Voor eventueel meer informatie kunt u hieronder de gebruiksaanwijzing van de SomnoDent openen (in verschillende talen):

Ga naar onze winkel


Hier vindt u onderhoudsproducten voor uw MRA beugel.

Neem contact op


Wanneer u vragen heeft, dan kunt u contact met ons opnemen.