Wat veel mensen niet beseffen, is dat snurken een behoorlijke impact kan hebben op uw eigen gezondheid en uw relatie met uw directe omgeving. Als u een zware snurker bent, kan het zijn dat u op de lange termijn slaapapneu ontwikkelt. Of dat u hoofdpijnen krijgt en vermoeid wakker wordt. Voor uw partner kan het lastig zijn om te slapen, moet met oordoppen in slapen of – in het ergste geval – zelfs gescheiden van elkaar slapen. Redenen genoeg dus om op zoek te gaan naar middelen tegen snurken.

Wat is snurken eigenlijk?
Tijdens het ademen stroomt er lucht tussen uw tong en het zachte gehemelte door naar de longen. Wanneer die doorgang te nauw is, gaat het weefsel er omheen trillen en dat veroorzaakt het snurkende geluid. Die te nauwe doorgang kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld doordat de spieren rondom het gehemelte verslappen, door o.a. alcohol, leeftijd en oververmoeidheid. Maar ook overgewicht, roken en een verkoudheid kunnen snurken in de hand helpen.

Verschillende oplossingen tegen snurken
Om uiteindelijk lichamelijke klachten en problemen met uw directe omgeving te voorkomen, is het belangrijk snurken serieus te nemen. Bent u een regelmatige snurker, maak dan eens een afspraak met de huisarts. Hij of zij kan u op verschillende manieren helpen.

In eerste instantie is het altijd goed om eens naar uw levensstijl te kijken. Misschien kunt u nog wat afvallen, minder alcohol drinken, stoppen met roken of bepaalde medicijnen niet meer gebruiken. Helpt dat niet tegen het snurken? Dan kan uw huisarts wellicht nog neusstrips of een neus- of keelspray voorschrijven.

Mocht dat allemaal nog niet helpen tegen snurken, dan is een anti snurkbeugel wellicht wel een oplossing, zoals een MRA beugel. Bij deze beugel krijgt u een soort prothese die u over uw tanden heen schuift, waardoor uw onderkaak naar voren wordt geduwd. Hierdoor blijft uw luchtweg vrij en kunt u dus vrijer ademen gedurende de nacht.

Bespreek met uw huisarts welke oplossing het beste bij u past. Wilt u tot die tijd meer informatie over snurken en de middelen tegen snurken? Bekijk onze website of neem contact met ons op.