Achter de schermen in Loenen

Een Maarssenaar in hart en nieren, zo beschrijft Jeroen zichzelf. Hij is geboren en getogen in dit mooie dorp aan de Vecht en heeft een passie voor zijn vrouw en twee zonen van 5 en 6 jaar. Dat zijn echte doerakken, wat ze misschien wel van hun vader hebben. Naast de tijd voor zijn gezin en werk, maakt Jeroen graag tijd vrij om te hardlopen, squashen, festivals te bezoeken en lekker te eten (hij kent alle goede restaurants in Utrecht en omgeving).
In 2015 startte Jeroen bij SomnoMed (en is daarmee bijna de oudst gediende) na een periode bij Achmea pensioenservices te hebben gewerkt. Deze tak van het bedrijf werd afgestoten en dat was reden om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Die baan vond hij al snel bij SomnoMed in Loenen aan de Vecht.


In Loenen is Jeroen verantwoordelijk voor de administratie rondom patiënten. Dat houdt in dat alle binnenkomende orders en reparaties administratief worden gecheckt. Een eerste controle wordt natuurlijk gecheckt of alles compleet is of dat er nog iets mist.
Daarna volgt de controle op de verzekering van de patiënt en deze recht heeft op vergoeding. Zijn werk is het makkelijkst als allesgewoon klopt, maar dat is natuurlijk niet altijd zo. Patiënten vergeten weleens wat in te vullen of in de verwijsbrief staat iets wat onduidelijk is etc. In dat geval moet Jeroen de missende gegevens achterhalen. Hij neemt in dat geval contact op met de praktijk die op hun beurt weer contact op moeten nemen met de verwijzer of de patiënt.

Het uitgangspunt voor Jeroen is dat de patiënt niet alleen geholpen moet worden aan zijn of haar slaapapneuprobleem, maar ook met de vergoeding als hij of zij daar recht op heeft. Dat contact met patiënten geeft hem ook de meeste voldoening in zijn werk. Zeker als hij hoort dat de behandeling goed werkt en dat de service door de mensen in de praktijk en in de administratie zo goed was. En gelukkig is het gros van de telefoontjes zeer positief. Naast het verwerken van de orders en het afhandelen van telefoontjes met tandartsen en patiënten, is Jeroen verantwoordelijk voor de declaraties via declaratieservicebureau Promeetec en bij verzekeraars, voor eventuele machtigingsaanvragen en de maandfacturatie.

Jeroen is al zeven jaar blij met zijn baan bij SomnoMed. Het is een goed product dat SomnoMed levert en hij heeft het gevoel dat hij mensen met relatie- en gezondheidsproblemen echt kan helpen. Daarnaast blijft het bedrijf innoveren op alle fronten. Niet alleen het product, maar ook alle processen eromheen.
Ook is het team in Loenen waarin hij werkt een klein maar fijn team. En niet te vergeten: door de jaren heen heeft hij een fijne klantenkring opgebouwd die je steeds beter leert kennen.
Jeroens motto: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Tip van Jeroen:
Het ligt misschien voor de hand, maar zorg ervoor dat het orderformulier volledig is ingevuld en voorzien van alle benodigde bijlagen, waarbij de AHI, plaatsingsdatum (=declaratiedatum) en gegevens van de verwijzer het belangrijkst zijn.