George Gauge

Één van de methoden om de gewenste beet (startpositie van de behandeling) vast te leggen is de methode met behulp van de george gauge. Een stap voor stap procedure vindt u hieronder, of kijkt u even naar het instructiefilmpje

Neem het beetvorkje uit de George Gauge en beng het onderste deel aan op de onderincisieven. Met de millimeterverdeling naar boven en draai het schroefje vast.

Breng het beetvorkje voor de bovenkaak aan en laat de patiënt in de maximale occlusie dichtdoen. U leest dan op de millimeterverdeling een waarde af (dit is de neutrale stand).

Teken de gevonden waarde aan op de millimeterverdeling. De waarde kan variëren afhankelijk van de kaakrelatie (en hoeft dus niet nul te zijn).

Laat de patiënt de onderkaak een aantal malen naar voren schuiven. Leg de maximaal proale positie vast door het bovenste schroefje aan te draaien.

Vervolgens stelt u de beetvork in bij de gewenste positie. 60% van de maximale range.

Voorbeeld: M= Maximaal proaal  N= Neutraal  Stip= 60%

Futar is een ideaal materiaal om beetregistraties te fixeren. U brengt de beetvork weer bij de patiënt on de positie en laat deze dichtdoen en vult aan de vestibulaire zijde Futar nog wat aan.

De modelen worden met behulp van de George Gauge in de artikulator gemonteerd; deze methode van registreren is veel meer voorspelbaar dan een wasregistratie; de registratie blijft ook na gebruik in tact en is geschikt om te bewaren.

Som Gauge

Een tweede manier om de beet vast te leggen is met behulp van de SomGauge. Het instructiefilmpje vindt u hieronder.