Met de George Gauge meet u de maximaal proale range van de  onderkaak.

Een SomnoDent is een MRA met distal support (occlusie in de zijdelingse delen). U moet bij het aanmeten van de SomnoDent met de George Gauge een beet registratie maken.

U meet daarbij de eerste en de maximaal proale range van de onderkaak, vervolgens stelt u de George Gauge op 60% van die range in. Daarna brengt u Futar op de beetvork aan, brengt de George Gauge bij de patiënt in de positie en laat de patiënt in de gefixeerde stand zachtjes dicht doen, dan vult u aan de buccale zijden de registratie met Futar aan.

Het losse beetvorkje levert u samen met de afdrukken aan het laboratorium aan met daarbij het verzoek om de MRA in de vastgelegde positie te vervaardigen.

Het is van belang om na het plaatsen van de MRA de registratie samen met de moedermodellen te bewaren (of aan de patiënt mee te geven) om deze als vergelijkings materiaal beschikbaar te hebben als zich veranderingen in het kaakgewricht en/of stand van de tanden en kiezen voor mochten doen.

De George Gauge-set kunt u bij ons bestellen. Bij ieder werkstuk dat u instuurt met een George Gaug registratie krijgt u een nieuwe beetvork retour.

Klik hier voor de stap voor stap prodedure