De meest effectieve MRA therapie

Wat is een MRA ?

MRA staat voor Mandibulair Repositie Apparaat. Het is een soort beugel van kunststof die ’s nachts over de tanden wordt geplaatst. MRA’s zijn een goede behandeling bij snurken en slaapapneu. Snurken en de ademstops van een slaapapneu worden namelijk veroorzaakt door een verstoring van de luchtstroom. Een MRA trekt of duwt de onderkaak iets naar voren,
waardoor de luchtpijp verder open gaat. Dit heft de verstoring van de luchtstroom op.
In 1997 startten we de ontwikkeling van onze MRA’s in samenwerking met tandarts-dormoloog Frits de Vries. Na onderzoek bleek het apparaat bij 97% van de behandelde snurk-patiënten te werken.
Ook bij slaapapneupatiënten werkt een MRA heel goed. Bij patiënten die een AHI tot 30 hebben, blijkt een MRA even effectief als CPAP. Bovendien is de MRA patiëntvriendelijker dan CPAP. Daarom wordt de MRA sinds 2010 vergoed vanuit uw basisverzekering.
Er bestaan veel soorten MRA’s. Ze verschillen in draagcomfort, garantie, instelbaarheid en prijs. We hebben ondertussen al veel ervaring opgedaan met de beschikbare MRA’s en we hebben dus goed kunnen vergelijken. In onze ogen is er nu één beste keus: de SomnoDent.
Door een slimme vormgeving en een zachte voering is het een comfortabele en zeer effectieve optie om snurken en slaapapneu tegen te gaan. Bovendien kunt u het apparaat eenvoudig zelf instellen voor optimaal draagcomfort en is het erg stevig. Daarom krijgt u van SomnoDent 5 jaar garantie op uw MRA.
De Somnodent is wereldwijd gepatenteerd, goedgekeurd als medisch hulpmiddel en heeft een ISO-certificering. Zo’n certificering verzekert u ervan dat iedereen die aan uw apparaat heeft gewerkt, goed opgeleid is.
U krijgt dus de de beste kwaliteit: van het aanmeten van de MRA tot en met de productie en de nazorg.

Veel gestelde vragen over de SomnoDent

U draagt het SomnoDent® alleen tijdens het slapen. SomnoDent® heeft een uniek ontwerp, waardoor u uw lippen kunt sluiten. Dat is bij andere apparaten niet mogelijk.

De SomnoDent® kan gemakkelijk over kronen en bruggen worden geplaatst. Het apparaat is ook geschikt voor patiënten met een gedeeltelijke of volledige prothese.

 

De tandarts onderzoekt uw gebit en uw mond grondig en zal eventueel met behulp van een röntgenfoto uw kaak bekijken. Voor het maken van een SomnoDent® MRA moeten er afdrukken van uw gebit worden gemaakt. Na het maken van de afdrukken worden deze naar ons laboratorium gestuurd. Met de afdrukken maken wij het apparaat precies op maat. Uw tandarts laat zien hoe u het apparaat zelf kunt plaatsen, verwijderen en verzorgen.

 

Ja, het apparaat wordt op maat gemaakt en lost daarom bijna altijd uw specifieke probleem op. Daarbij kunt u uw mond gewoon open en dicht doen.

Hoe herken je een echte SomnoDent

‘Beter goed gejat dan slecht bedacht’, zeggen ze wel eens. Dat geldt helaas ook voor de SomnoDent, want er zijn verschillende kopieën van de SomnoDent op de markt. Het is voor uw gezondheid, veiligheid en garantie belangrijk dat u geen kopie, maar een echte Somnodent aanschaft.
Een echte SomnoDent is te herkennen aan het SomnoMed-logo en het unieke productnummer op de SomnoDent. Hiervan ziet u een voorbeeld op de foto hieronder.

Hoe wordt een SomnoDent gemaakt