Voor de edentate patiënt bestaat een speciaal type SomnoDent, de SomnoDent Edent:

Voor de bovenkaak wordt een aangepaste SomnoDent gemaakt voor de onderkaak word een gewone SomnoDent gemaakt. Deze wordt over de prothese heen gedragen. De onderkaak moet worden voorzien zijn van minimaal twee implantaten met een steg, drukknoppen of locators. De Somnodent Edent heeft een zachte binnenvoering.

Voordat u de Somnodent Edent gaat aanmeten, moet u er van overtuigd zijn dat de bestaande prothese een goede kip- en trek retentie heeft. Als dit niet het geval is, heeft het geen zin om de behandeling te starten.

Voor het aanmeten van de SomnoDent bestaat een speciale procedure, waarbij in de eerste sessie op de eenvoudige wijze eerst een duplicaat prothese van de bovenprothese word gemaakt. Tijdens de tweede zitting wordt met behulp van de duplicaat prothese een relinine afdruk gemaakt en word de George Gauge registratie uitgevoerd. Tijdens deze zitting word ook een alginaatafdruk van de onderprothese gemaakt. Als blijkt dat de onderprothese te weinig retentie geeft om de SomnoDent op vast te klikken. zullen wij vragen een gleuf in de prothese te maken, die wij zullen gebruiken om de SomnoDent op vast te klikken

Download  hier de pdf:  Somnodent Duplicaat proces

of bekijk online de prodedure stap voor stap

 

 

Voorbeeld van rententiegleuf:

IMG_20160316_122350