Even voorstellen: Marco van Kleef

Even voorstellen
Ik ben Marco van Kleef en ben sinds november 2021 bij SomnoMed in dienst als Vice-President Sales & Marketing Europe. Inmiddels ligt het World Sleep Congress achter ons en ben ik zeer onder de indruk van de energie, passie en kennis van het SomnoMed Team. Het maakt mij trots deze organisatie te mogen leiden!

Hoe zag je loopbaan eruit voor SomnoMed?
Ik ben mijn carrière in 1989 begonnen bij een medische groothandel in Deventer, waar ik alle facetten van de verkoop, marketing en distributie van dichtbij mee heb mogen maken.
Daarna heb ik in 2001 de overstap gemaakt naar destijds Tyco Healthcare/Covidien (nu Medtronic) waar ik gedurende 20 jaar diverse managementrollen in Sales & Marketing heb gehad in vrijwel de meeste Europese landen. Zeker in de begintijd was ik zeer betrokken bij het Respiratory Home Care-segment in de Benelux en Noord-Europa (Nordics, UK/IRE en Polen), met een focus op
behandeling van OSAS met Goodknight CPAP-apparatuur. De rode draad qua doelgroep lag vooral op de Intensive Care en Anesthesie met patiëntbewaking en diverse respiratoire oplossingen.

Wat is volgens jou de missie van SomnoMed?
Zoals bekend is de inschatting dat er wereldwijd bijna 1 miljard mensen zijn met slaapapneu. Hiervan wordt slechts 10% gediagnositiseerd en krijgt binnen Europa <10% een MRA aangeboden. Onze missie is daarom ook alleszeggend: het verbeteren van de adoptie, acceptatie en behandeling van OSA met behulp van onze SomnoMed mandibulaire oplossingen. Alleen al omdat er simpelweg duizenden patiënten zijn die stoppen met CPAP en dus onbehandeld verder door het leven gaan. Het belangrijkste doel is om in landen waarbij de acceptatie voor een MRA laag is de penetratie te verhogen aan de hand van verschillende initiatieven.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd golf ik graag, wandel en fiets ik veel en geniet ik graag van een mooie ronde op mijn motor. 

Wat is je levensmotto?
Carpe Diem, pluk de dag. Wij denken soms alles te kunnen controleren, maar dan gebeuren er dingen om je heen die je doen beseffen dat je in het hier en nu leeft.