Gedekt door de verzekering

Wij hebben afspraken met alle zorgverzekeraars over de levering van de SomnoDent. Voor het vergoed krijgen van een Somnodent maakt het dus niet uit bij welke zorgverzekeraar u aangesloten bent.
Sinds 1 januari 2010 wordt een MRA vergoed vanuit de basisverzekering. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet u een AHI hebben tussen de 5 en 30 én daar klachten door ervaren. Uw AHI wordt gemeten in een slaaponderzoek dat meestal wordt uitgevoerd via een longarts of KNOarts.
Zij schrijven vervolgens een verwijsbrief. Daarin moeten de AHI en de klachten duidelijk vermeld staan. Daarnaast moet er in uw verwijsbrief staan dat er wordt gekozen voor MRA therapie.
Als u aan deze voorwaarden voldoet, kunt u zich melden bij één van de tandheelkundig behandelaars (tandartsen/ kaakchirurgen/orthodontisten) uit de lijst die op onze website staat. Zij zullen u uw
SomnoDent aanmeten.

Geen machtiging nodig

Wij nemen in dit proces de machtigingsprocedure voor onze rekening. U (of uw behandelaar) hoeft dus geen machtiging aan te vragen bij uw verzekering. U kunt direct terecht bij uw tandheelkundig behandelaar.
Wij controleren ook altijd uw verzekeringsvoorwaarden voordat wij met de
productie beginnen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en weet u zeker dat de SomnoDent volledig vergoed wordt als wij die aan u uitleveren. Als dit niet kan (als u bijvoorbeeld toch niet aan alle voorwaarden voor vergoeding voldoet), zetten wij de productie stop en nemen wij contact met u op.

Afrekenen

De rekening voor de tandheelkundige behandeling en de levering van de SomnoDent worden door ons direct afgehandeld met uw zorgverzekering.
U hoeft dus niets te betalen. Op het overzicht dat u krijgt van uw zorgverzekering staat de MRA behandeling/levering vermeld onder onze naam: Goedegebuure slaaptechniek/tandtechniek.

Eigen risico

Houd er rekening mee dat de SomnoDent een onderdeel is van uw basisverzekering. Het kan zijn dat u daarom te maken krijgt met het eigen risico dat bij uw basisverzekering hoort.

De letters NVTS staan voor Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde. Tandartsen die bij de NVTS zijn aangesloten, moeten
aan een aantal kwaliteitseisen voldoen. Het zijn dus behandelaars van hoog niveau. Alle zorgverzekeraars hebben dan ook als eis dat de SomnoDent aangemeten moet worden door een NVTS geaccrediteerde tandarts/orthodontist/kaakchirurg.

Geaccrediteerde tandartsen die met ons samenwerken vindt u hier

Wilt u meer weten over de NVTS? Klik dan hier