Mijn SomnoDent

Het gebruik en onderhoud van uw SomnoDent

Gebruiksaanwijzing

De SomnoDent wordt altijd geleverd met een uitgebreid instructieboekje. Hieronder een vereenvoudigde versie van de gebruiksaanwijzing en de reinigingsinstructie.

Het plaatsen van de SomnoDent

De bovenste beugel 

Plaats de bovenste plaat over uw bovengebit (zie foto). Druk de beugel met uw duimen aan totdat deze vast en comfortabel over uw bovengebit heen valt.

De onderste beugel 

Plaats de onderste plaat over uw ondergebit. Druk de beugel met uw wijsvingers aan totdat deze vast en comfortabel over uw ondergebit heen valt.

Sluiten van de mond in de juiste positie.

Sluit na het plaatsen van beide beugels uw mond voorzichtig. U voelde hoe de ‘vleugels’ aan de zijkant van uw MRA sluiten tegen de stoppers. (uw onderkaak word iets naar voren geduwd)

Verwijderen van de Somnodent.

Verwijder altijd als eerste de onderste beugel door met beide duimen aan de buitenzijde van uw tanden de beugel naar boven te duwen. Daarna trekt u met beide wijsvingers aan de buitenzijde van uw bovenbeugel de beugel naar beneden.

De bijttrainer.

De bijttrainer is een hulpmiddel om snel uw normale bijtpositie weer terug te vinden. Uw onderkaak is gedurende de hele slaap naar voren geduwd. Hierdoor voelt het na het verwijderen van de SomnoDent aan alsof uw gebit niet normaal sluit. Dit is tijdelijk en duurt hooguit 15 minuten. Als u na 15 minuten niet uw normale beet terug krijgt kunt u de bijttrainer gebruiken. Plaats de bijttrainer tussen uw kiezen en kauw er zachtjes op. Herhaal dit aan de andere zijde van het gebit.

Reinigen van uw SomnoDent

Wij adviseren voor het reinigen van uw SomnoDent:
  • Spoel uw SomnoDent in koud of lauw water af. Poets uw SomnoDent daarna met een zachte tandenborstel en een zachte vloeibare zeep goed schoon. Spoel daarna uw SomnoDent goed af.
  • Bewaar uw SomnoDent, na reiniging, droog.
  • Gebruik geen tandpasta voor het reinigen van uw SomnoDent. Tandpasta bevat vaak schuurmiddelen, dit kan uw SomnoDent beschadigen.
  • Ondanks een goede reiniging kan een uitneembare voorziening die gedragen wordt tóch nog vies worden. Reinig uw apparaat altijd direct nadat u het s’ochtends uit uw mond heeft gehaald. Een verpakking SomTabs  heeft 30 tabletten. SomTabs kunt u kopen via de winkel van deze website.

In de gebruiksaanwijzing die bij de SomnoDent wordt geleverd kunt u vinden hoe u de SomnoDent het beste kunt onderhouden.

PAS OP DE HOND

Uw viervoeter is gek op uw SomnoDent. Dus bewaar uw SomnoDent op een plek waar uw hond niet bij kan komen.

Let op

Schade aan uw SomnoDent die is veroorzaakt door een huisdier, valt niet onder de garantie.

Gebruiksaanwijzing in andere talen