“Slaap en slaapstoornissen” is een praktische gids voor de diagnose en behandeling van slaapstoornissen in de dagelijkse praktijk en geeft een diepgaand overzicht van de belangrijkste slaapstoornissen, aangevuld met fundamentele aspecten van slaap.

 

Dit uitgebreide basisvolume presenteert de fysiologie en pathofysiologie, evenals de klinische benaderingen en behandelingen van slaapstoornissen, met speciale aandacht voor slaapstoornissen bij kinderen.

 

De inhoud wordt verrijkt met illustraties, stroomschema’s en een gedetailleerde index. Dit leerboek is bedoeld voor professionals in slaap- en algemene geneeskunde, en anderen die geïnteresseerd zijn in het bestuderen van slaap.

 

“Slaap- en slaapstoornissen” combineert de kennis van een internationaal en multidisciplinair team van meer dan 100 ervaren leraren en clinici, die bij verschillende academische slaapcentra werken.

 

Het boek is samengesteld door Johan Verbraecken, Bertien Buyse, Hans Hamburger, Viviane van Kasteel en Reindert van Steenwijk.

 

Het voorwoord is van Mary Morrell, Professor slaap- en ademhalingsfysiologie aan het National Heart and Lung Institute, Imperial College London.